(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka Polhreicha, výborná!!!

Potřebné ingredience
vepřová panenka, na marinádu: 180ml olivového oleje, 60ml bíleho vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekané, sůl na omáčku: 250ml smetany ke šlehání, 180ml bílého vína, 2 jarní cibulky (šalotky) na jemno nasekané), 50ml ostré hořčice, sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Den dopředu si maso naložíme do marinády: do mísy nalejeme všechny potřebné přísady a panenku do ní položíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici.
Panenku vyndáme z marinády, orestujeme na pánvi (dle tloušťky cca 5-10 minut z každé strany), panenku vyndáme a uložíme do hrnce. Připravíme si omáčku, v kastrůlku svaříme víno a šalotku, dokud se víno skoro nevyvaří, pak přidáme šlehačku a necháme povařit cca 2 minuty. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpět na plotnu, přidáme hořčici (já měla pouze plnotučnou a kremžskou tak jsem obě smíchala a dala tam 2 lžíce směsy bylo to dobré) a vše dochutíme pepřem a solí. Panenku naporcujeme a přelijeme omáčkou. Výborné, vcelku rychlé, nic složitého a chuť je znamenitá.
Panenku vyndáme z marinády, orestujeme na pánvi (dle tloušťky cca 5-10 minut z každé strany), panenku vyndáme a uložíme do hrnce. Připravíme si omáčku, v kastrůlku svaříme víno a šalotku, dokud se víno skoro nevyvaří, pak přidáme šlehačku a necháme povařit cca 2 minuty. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpět na plotnu, přidáme hořčici (já měla pouze plnotučnou a kremžskou tak jsem obě smíchala a dala tam 2 lžíce směsy bylo to dobré) a vše dochutíme pepřem a solí. Panenku naporcujeme a přelijeme omáčkou. Výborné, vcelku rychlé, nic složitého a chuť je znamenitá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Dan.ka
(upraveno)
28. 3. 2017, 12:00
Možná to dobré je,ale na tom obrázku to nevypadá vůbec lákavě teda

nahlásit

Jindrulína
(upraveno)
28. 3. 2017, 10:59
Dobrý den, o víkendu jsem zkoušela a byla opravdu výborná
. Akorát jsem ji dala ještě dopéct do trouby, jak tady psala jedna paní. Máme ji taky rádi víc udělanou



nahlásit

Aluch
(upraveno)
28. 10. 2014, 12:10
Děkuji za receptík
všem nám chutnalo.




nahlásit

nigina
(upraveno)
10. 1. 2014, 20:39
mne sa ten recept páči, nabudúce vyskúšam. Nedávno som robila panenku tak, ako píše pani Amanda a bola suchšia ako sa patrí. No a Pohlreicha mám za asi najlepšieho kuchára v našej zemepisnej šírke.
nahlásit
želva17
(upraveno)
10. 1. 2014, 18:52
Tak dobré maso a tak hrozná prezentace



nahlásit

londra
(upraveno)
10. 9. 2014, 14:17
@želva17
tohle je ale poslední trend pečení- uvnitř syrové
mnam


nahlásit
amandapalm
(upraveno)
20. 12. 2013, 21:31
Příště hlasuju nedávat panenku do hrnce ale do trouby na 160 stupňů, tak na 15-20 minut, aby vám došla - uvnitř ji máte syrovou, což je fajn u hovězího, ale u vepřového to je dost riziková činost. Ale jinak to je moc pěkný recept.
nahlásit

vendulik
(upraveno)
26. 10. 2014, 9:35
@amandapalm
ale samozřejmě záleží na každém jak mu maso chutná, pokud máte raději hotovější, můžete nechat déle.
nahlásit

vendulik
(upraveno)
26. 10. 2014, 9:35
@amandapalm
panenka by ale uvnitř měla být růžová, dělám ji i v troubě ale vždy do růžova. Přepečená už není tak šťavnatá
nahlásit